Grupp: Huvudforum

point of no return

0
Ogilla!
88
Gilla!
#0   Av: x-per » Redigera
2016-02-17 17:02:34

paserades precis förmin vinsthemtagningpå guldfonder som byttes ut mot seb asset

fondpelle:)

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-02-17 17:06:20

seb aset selection....

Fonden placerar globalt med exponering mot tillgångsslagen aktier, räntebärande värdepapper, valutor och råvaror. Förvaltningsteamet tar både långa positioner (vid förväntad marknadsuppgång) och korta positioner (vid förväntad marknadsnedgång) och försöker därigenom uppnå en god långsiktig avkastning och en tillfredsställande riskspridning. Fonden har absolut avkastning som målsättning, det vill säga att försöka öka i värde oavsett marknadsutveckling. För att investera i fonden bör man kunna tåla nedgångar i fondandelsvärdet om åtminstone 20-30 procent under enskilda år. Fondens innehav valutasäkras, vilket innebär att den svenska kronans utveckling inte bör påverka fondandelsvärdets utveckling. Fonden har möjlighet att utnyttja derivatinstrument och får placera mer än 35 % i skuldförbindelser utgivna eller garanterade av

0
Ogilla!
71
Gilla!
2016-03-01 11:18:17

uptäckte nu när jag kollade fiondlistor att det fins2olika se basset selection en med tilägget oppoch en med def då opp har genomsnittlig 5årsutveckling som är 5%bättre per år kan detta varaviktig info förer som funderar att gåini denna fond

ska försöka o nå seb fonder för att fråga om skillnaden då faktarutorna säger samma

per

0
Ogilla!
86
Gilla!
2016-03-04 17:46:21

nu kom svaret

Utskick (3)

Säkra meddelanden (0)

Inställningar för sms och e-post

Rubrik:

sed asset selection

Meddelande:

Hej!

Skillnaden är att Opp har en högre riskklass (7/7 jämfört med Def som har 5/7 i risk). Det innebär att opp fonden placerar pengarna mer riskfyllt för att kunna få en bättre avkastning. Värdet på tillgångarna i en opp fond rör sig mer, både upp och ner.

Önskar dig en trevlig dag.

Vänliga hälsningar

Sebastian Ohlsson

SEB

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fondandelar och andra finansiella instrument kan både stiga och falla i värde och det är inte säkert att du får tillbaka investerat kapital. Faktablad och informationsbroschyr eller prospekt finns på www.seb.se.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.